Belangrijke datums 3 mei sportdag , 7 mei schoolreis en 13 mei toneel .

donderdag 23 juni 2016

Letters en cijfers

Dag mama, dag papa, dag lieve schatten!
Het heeft eventjes geduurd (sorry!), maar hier zijn de foto's van het thema 'Letters en cijfers'!
 
We speelden vooral een heleboel spelletjes met cijfers en letters.
Zo speelden we bingo met letters! Juf Hilke trok een kaartje en wij moesten dezelfde letter doorstrepen op ons kaartje. Elk team had een kaartje met letters op. Als alle letters doorstreept waren, riepen we luid BINGO en was ons team gewonnen! We vonden het zo'n leuk spelletje dat we het in de hoekjes ook speelden!
 
 
 
 
 
 
 
 
Een ander spelletje met letters! De juf zei een letter, bijvoorbeeld de Z van zon. Dan moesten wij zo snel mogelijk met onze hamer op het juiste prentje slaan. Het prentje bleef dan aan onze hamer kleven! Wie als eerste het kaartje aan zijn hamer kon krijgen, kreeg een punt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We leerden ook een kaartspelletje. Wie de hoogste kaart legde, mocht alle kaarten nemen.
Wie al zijn kaarten kwijt was, was verloren. Wij konden dit spelletje al heel goed! Juf Hilke schrok er zelfs een beetje van! Wat een slimmeriken zitten er in K2 zeg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We knutselden met juf Nathalie een leuk cd-rekje voor papa. Juf Nathalie had voor elke papa ook een cd gemaakt! Die kreeg een zelfgemaakt inpakpapiertje!
We zochten tussen allemaal verschillende letters de 'P' en de 'A'. We knipten de juiste letters uit en kleefden ze op een blaadje! En ... TADAAA! Een inpakPAPApiertje!
 
 
 
 
 
 
We maakten met de Magnetix letters en cijfers na. Kijk maar, hoe goed het gelukt is!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In de hoekjes waren er ook overal letters en cijfers! Zo maakten we een ketting met letterkralen, stempelden we met letterstempels, puzzelden we met cijferpuzzels, knipten we letters en cijfers uit voor het woordweb, ...
 
 
 
 
Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten