ons thema

dinsdag 12 april 2016

Hallo iedereen,

De voorbije twee weken werkten we rond het Thema Pasen.
Wat hebben we allemaal gedaan?

Eerst en vooral hebben we een paasmandje gemaakt, want op het einde van deze 2 weken kregen we groot bezoek. Rarara, wie zou dat zijn?
Onze zandbak werd vervangen door een maïsbak waar we als spelend wiskundige begrippen leerden.

We werkten ook met onze balans. Aan de hand van opdrachtenkaartjes wogen we verschillende kleine paaseitjes en we schreven onze bevindingen op een blad.
Op de computer keken we naar fundels en het verhaal van rikki en de paashaas. Na het bekijken van het verhaal konden we hieromtrent allerlei spelletjes op de computer spelen zoals memory en de prenten van het verhaal in de juiste volgorde zetten,…

Ik had ook allerlei opvoedende spelletjes gemaakt rond ons thema waar we mee aan de slag gingen.

In de bouwhoek mochten we bouwen met eierdozen van allerlei formaten. Het was de bedoeling om samen een groot bouwwerk te maken.

Als het eindelijk eens goed weer was, hebben we ervan geprofiteerd om eens op het klim- en klauterparcours te gaan en onze nieuwe fietsjes uit ons tuinhuis te halen.

Omdat we zo goed ons best hadden gedaan deze weken, kregen we op vrijdag groot bezoek…van de paashaas! Hij had allemaal eitjes verstopt op het schooldomein die we mochten zoeken. Omdat we dit zo goed gedaan hadden, gaf hij ons zak met chocolade eieren als beloning.

Zo konden wij met een leuk gevoel de vakantie ingaan!!

Thema na de vakantie: zaaien en planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten