ons thema

vrijdag 14 februari 2014

Valentijn ♥


Vrijdag 14 februari = Valentijn! Valentijn, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, ...

We begonnen de week met een klasgesprek over lief zijn voor elkaar, plagen, ...

Nadien luisterden we naar het verhaal van Rikki en zijn vrienden, een verhaal over Pom, een nieuw konijn, die wil meespelen met Rikki en zijn vrienden. Maar bij het eerste contact zijn de andere konijnen niet zo enthousiast om met Pom te spelen en ze lachen hem uit.

Lukt het Rikki om alle konijnen samen te laten spelen?We rangschikten hartjes van groot naar klein en herhaalden kort de rangorde van de hartjes. 
Op dinsdag begonnen we met wat beweging: we kregen een hartje en mochten in ergens in de klas leggen. Nadien moesten we op muziek tussen de hartjes stappen, huppelen, op handen en voeten kruipen, ... Toen de muziek stopte moesten we bij een hartje gaan staan.


Klassikaal maakten we een matrices, die mochten we tijdens het hoekenwerk opnieuw maken.Cassandra had een prentenboek mee: Ik hou van jou. (Roosje vraagt zich af of je liefde kan meten en ze probeert een antwoord op haar vraag te krijgen van papa, mama en oma)Op woensdag deden we een wiskundespel:
getallen herkennen + hetzelfde getalbeeld zoeken.Op donderdag nam de juf een hartje met een getal weg en wij moesten zeggen welk getal weg was.We dansten ook op het liedje van K3 - teleromeo


Vrijdag begonnen we de dag met een kringgesprek over 'sorry zeggen'.


Enkele leerlingen van het 2de leerjaar kwamen deze voormiddag bij ons, Jane vertelde het prentenboek van 'kikker is verliefd'We poetsten onze tan
den.

De week sloten we af met naar het digitaal prentenboek van Rikki en zijn vriendjes te kijken/luisteren via Fundels.


Meer sfeerbeelden:


In plasticine hartjes makenCadeautjes inpakken


Decoreren met hartjes in de zandbakValentijnmatrices maken

Schilderen en stempelen met vingers: hartjestaart


Volgende week: CARNAVAL !!! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten